Over ons

Webdeb Alkmaar, opgericht in 2016, volgt het concept van het programmeren van bootcamps uit Anglo-Amerikaanse landen. Het doel is een tijdbesparende en zeer praktische opleiding met als doel om zo snel mogelijk aan de slag te gaan als junior developer. Het format is met name gericht op loopbaanwisselaars, mensen die in de tweede of derde opleiding van loopbaan willen veranderen en mensen die geïnteresseerd zijn in toepassingsgericht opleiden.

Over ons

Waarom Webdeb?Onze USP’s:
Wat onderscheidt Webdeb van andere trainingen en instellingen?
Omdat we weten dat programmeertalen en technische vaardigheden alleen niet genoeg zijn, hechten we tijdens de training veel belang aan holistische training, extra-beroepsmatige vaardigheden en netwerken met de scene. Een stage bij Webdeb omvat het volgende:

Lunchspreker: elke woensdag komt een professional uit de industrie en praktijk in een ontspannen sfeer met je praten over vacatures, technische ontwikkelingen en trends en nog veel meer.

Excursies: Per full-stack cursus zijn er 2 excursies naar bekende IT-bedrijven. Privérondleidingen en exclusieve glimpen achter de schermen inbegrepen. In de laatste cursussen hebben onze studenten IBM, Microsoft, Shpock en Catalysts bezocht.

Praktijkprojecten: Per cursus worden 2 grote projecten ontwikkeld, één in het front-end gebied en één tegen het einde van de cursus. Het bijzondere hieraan is dat het meestal gaat om echte klantprojecten. Dit betekent dat er tijdens de cursus al een echt project van een echte klant wordt ontwikkeld. Projectmanagement en projectdocumentatie worden bijna aan de kant geleerd.

Internationale certificeringen: Na voltooiing van de cursus hebben onze studenten de mogelijkheid om 2 internationaal erkende certificeringen te behalen, beheerd door een externe partner. Dit zijn enerzijds IREB (International requirements engineering basics) en een certificering in full stack web development. De eerste poging is bij het cursusgeld inbegrepen.

Groot portfolio: Vanaf week één bouwen onze studenten hun eigen portfolio en projecten en praktische demonstraties. Na het voltooien van de cursus maakt een portfolio van maximaal 60 voorbeelden en projecten het gemakkelijker om je carrière te starten.

Sollicitatietraining en hulp: Onze Career Support Service is beschikbaar voor iedereen die onzekerheden en vragen heeft over het starten van een carrière in de IT. Sollicitatiegesprekken in de IT worden samen geoefend, de belangrijkste vragen worden doorgenomen en samen worden de sollicitatiedocumenten gemaakt, inclusief een portfolio.