Wat kan je verwachten van nearshore IT?

Voor het merendeel van de bedrijven geldt vandaag de dag dat ze gespecialiseerde IT-mensen in dienst willen nemen. Dat is niet meer dan logisch. Het merendeel van de processen die vandaag binnen een onderneming worden gevoerd vereisen dan ook een bepaald IT-systeem. Het inschakelen van iemand die gespecialiseerd is in IT kan niet alleen wenselijk zijn voor het opzetten en onderhouden van IT-systemen, wat bovendien ook te denken van online applicaties en toepassingen die moeten worden opgezet en onderhouden? Ben jij ook van plan om een IT-specialist in dienst te nemen? In dat geval kan kiezen voor nearshore IT een uitstekende keuze zijn.

Wat is nearshore IT?

Voor nearshore IT geldt dat ze in de basis grote overeenkomsten vertoont met offshore IT. Dit betekent in de praktijk concreet dat je een beroep doet op gespecialiseerd IT-mensen die hun diensten aanbieden los van de Nederlandse beroepsmarkt. Dit gezegd hebbende gaat het hierbij dan ook niet om mensen die bijvoorbeeld ergens in India of in een ander land werkzaam zijn. In plaats daarvan wordt er gekozen voor mensen die worden aangeworven uit Oost-Europa of een ander deel van Europa waar de lonen lager liggen dan hier. In ieder geval, een beroep doen op de mogelijkheden die nearshore IT met zich meebrengt kan omwille van meerdere redenen interessant zijn. Waarom? Dat ontdek je zeker wanneer je de onderstaande informatie verder doorneemt.

Op welke voordelen kan je rekenen?

Ben jij ook van plan om voor jouw bedrijf een beroep te doen op de mogelijkheden die nearshore IT met zich meebrengt? Dat is zeker een mogelijkheid. In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er gerekend kan worden op enkele zeer interessante voordelen. Het gaat hierbij op deze voordelen:

  • Er is geen sprake meer van een groot tijdsverschil zoals bij offshoring; 
  • De mensen beschikken over een prima kennis van de IT-sector; 
  • Vaak vormt ook de taal niet langer een (niet onbelangrijke) barrière; 
  • Je kan nog steeds rekenen op een financieel voordeel;

Voor heel wat bedrijven geldt dat gespecialiseerde IT’ers inschakelen in Nederland kosten met zich meebrengt die veel te hoog zijn gelegen. Door te kiezen voor nearshore IT kan je rekenen op de belangrijkste voordelen die ook offshoring met zich meebrengt, maar dan wel gecombineerd met heel wat extra, exclusieve voordelen die zeker ook in de smaak zullen vallen. 

Ook voor jouw bedrijf wellicht een goede keuze

Voor een zeer groot aantal bedrijven geldt dat ze weliswaar nood hebben aan iemand die gespecialiseerd is in IT, maar onvoldoende werk voor handen hebben om deze fulltime in dienst te kunnen nemen. In het verleden bleek dat niet zelden een groot probleem te zijn. Dit gezegd hebbende is dat tegenwoordig uiteraard niet langer het geval. Vandaag de dag kan je dan ook een keuze maken tussen de hieronder terug te vinden opties voor jouw bedrijf:

  1. Offshore development
  2. Nearshore development; 

In het eerste geval kies je ervoor om zoals al aangehaald een IT’er in dienst te nemen die zich ergens in een ver land bevindt. Dat brengt vaak de pijnpunten met zich mee die eerder op deze pagina al werden beschreven. Door te kiezen voor nearshore IT kan je deze pijnpunten in de praktijk op een vrij efficiënte manier voorkomen.